Selectiewedstrijd EK en WK 1/8 Triatlon 2017
Leestijd: 2 minuten

Septembermaand is SP&O Triatlon Mechelen maand…

Naast een 90% werkregime voor de “homebased” triatlonclub wordt de leiband van de Multisporters voor de overige 10% losgelaten om zelf deel te nemen aan de Business, 1/8 of Kwart Triatlon.

Koen ging op zaterdag van start voor een 10km loopje in de bedrijventriatlon na een minder vlotte wissel door Werner die het nodig vond om 2m voor het einde van de 3 fietsronden af te stappen met nog zijn fiets aan zijn linker schoenplaatje…en een gecompliceerde polsbreuk en tijdelijke hulp door vriendelijke jongedame met witte schort als gevolg. Toch nog happy ending door een “big high five” met een lokale doflijn.

Op zondagochtend werd er een serieuze wortel voor de ezels gespannen. Selectietickets voor EK te Kitzbühl en WK te Rotterdam in 2017 voor de eerste 5 in de age group. Leuk extraatje toch om u op een doorweekte ochtend even te smijten in een 1/8 triatlon. Offroad skills kwamen goed van pas na de zondvloed rond het startuur van de wedstrijd en na het zwemmeke werd er direct een mooi treintje op de rails gezet met nog twee ander +40 atleten met als doel “rechtblijven met de Cannondale en u den held voelen bij inhalen van enkele voorgangers”. De Herras hekken waren toch even mijn beste vriend na afsluiten van de 5km loop, maar snel kwam er witte rook tevoorschijn als bevestiging voor mijn ticket voor het EK en WK 1/8 triatlon 2017.