Van Rysel drinkbushouder

Van Rysel drinkbushouder

Leestijd: 3 minuten
 
Bij een nieuwe fiets horen nieuwe bidonhouders punt aan de lijn!  Dit zou mooi geweest zijn ware het niet dat de houder op de huidige fiets gewoon de geest heeft gegeven.
 
Op onze zoektocht naar een nieuwe houders stoten we op een carbon versie van het sjiekere broertje van B’Twin, Van Rysel.  Van Rysel is meer gericht op de sportieve fietser en is al enkele jaren druk in de weer om mooie producten op de markt te brengen.  Veel variatie is er niet echt op de markt voor racefietsen maar helaas wel in prijs!  Dit model viel ons meteen op, geen schreeuwerige toestanden maar een sobere mat zwarte afwerking en vooral zéér strak!  Het prijskaartje van 20€ voor een carbon houder was ook een winner.  
 
Van Rysel drinkbus houder. Van Rysel drinkbus houder.
Van Rysel versus Cervelo aereo

De test

Het ding heeft natuurlijk één belangrijke functie en dat is ten aller tijden de drinkbus omklemmen.  Ondertussen hebben ze met cum laude de test doorstaan op onze Belgische wegen, inclusief de tientallen kilometers kasseien.  Zowel de 500, 750 als de oversized 950ml Elite drinkbus zijn makkelijk in en uit te schuiven tijdens het fietsen.  
 
Nu is er wel één aandachtspunt, over de manier waarop de drinkbussen de houder verlaten hebben we geen klagen hoewel er wel de kans bestaat dat de houder sporen nalaat.  We hebben gemerkt dat drinkbussen met opgedrukte prints hier meer last van kunnen hebben (zie foto) dan andere waar de print “in” de drinkbus zit.  Zelf zijn we vooral blij dat we niet na elke kassei beurt moeten stoppen om onze drinkbus van de grond te rapen.     
 
Drinkbus na de krastest. Fail! Let op - dit is een drinkbus waar de print na productie is opgezet.

Beoordeling

+ strak design
+ gebruiksgemak bij in-uitschuiven van een drinkbus
+ stabiel op ruw terrein – drinkbussen blijven zitten 
+ prijs (toch wel voor carbon)
+ gewicht
– kan mogelijk “krassen” nalaten op drinkbussen
 

Conclusie

Bij wijze van duurtest hebben we een versie gemonteerd op een cyclecross frame maar gezien het droge weer is het resultaat vergelijkbaar met ons aero race frame.  Later hierover meer.  Na meer dan 2000km zijn we nog steeds zéér tevreden over onze strakke bidonhouder en houdt hij nog steeds onze drinkbussen vast op de Belgische wegen!  
 
Past ook niet-Tacx bidons!   Past ook niet-Tacx bidons!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.