De droom van Velodroom

De droom van Velodroom

Leestijd: 2 minuten
De laatste zesdaagse van Brussel  dateert al van 1971 gereden, in 208 Belgische gemeenten kon je ze terugvinden toentertijd.  Maar nu… heeft Brussel terug een houten velodroom.
 
Op de site van de voormalige Koninklijke Rijkswachtschool in Elsene, in omgeving van het Delvaux hoofdkwartier en de VUB/ULB, kan je sinds 1 juni terug rijden op een houten velodroom.  Een zesdaagse staat wel niet meteen op het programma.  
 
 
Dit is een realisatie van Bruno Herzeele & Elke Thuy  en  Collectif dallas dat kadert in het  See U project om deze locatie tijdelijk terug vorm te geven tot ze in 2021 onder naam van Usquare wordt omgetoverd tot een nieuwe universiteitswijk voor studenten van de VUB & ULB.  
Voor de liefhebbers, de piste heeft een omtrek van 101 meter en in de bochten gaan de hellingen tot 32,4 graden.
 
 
 
 
 
Naast de Velodroom kan je op de pop-up site tijdelijk een Nederlandstalige school terugvinden, een cinema een bio-shop, enkele bedrijven actief in de creatieve sector, en vooral veel evenementen tijdens de zomermaanden.  Koude drankjes, leuk sfeertje, deejay die plaatjes draait….zeker de moeite om is af te zakken…
 
 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.