Le Lion Belge

Le Lion Belge

Leestijd: 3 minuten

Soms moet je de rede even opzij zetten, België is een zakdoek groot, snel naar Oudenaarde rijden voor een rit waarvan de tijd in het zadel waarschijnlijk de helft is van de autorit.

In het midden van de week een clinic meepakken met enkele ex-prof renners…bwah waarom niet?

Rapha X Canyon Skill Sessions

Op uitnodiging van Rapha & Cayon was er de mogelijkheid een rondje te fietsen in de Ronde Van Vlaanderen streek.  Rik Flens & Johan Museeuw zouden ons op sleeptouw doorheen het heuvelend landschap.

In colonne vertrekken we richting de Kluisberg voor een eerste sessie van de workshop.  Met een lengte van 1100m en een maximum stijging van 11% mogen we deze kuitenbijter 3 maal beklimmen, telkens in een andere stijl zijnde de “normale manier”, op de power en als afsluiter op souplesse.  De pasta net voor het vertrek was misschien toch niet zo een goed idee…

Volgende op de lijst is de Knokteberg, beter gekend als de Côte de Trieu.  Nota aan mezelf : toch is vaker afzakken naar Oudenaarde.

Waaierrijden

Aan het gedenkteken van Karel Van Wijnendaele (1882-+1961), sportjournalist maar vooral oprichter in 1913 van de wielerwedstrijd Ronde van Vlaanderen houden we even halt.  Sinds enkele jaren krijgt elke winnaar van deze race een gepersonaliseerde kassei die aan de hall of fame wordt toegevoegd.  We zien de (terechte) glinsters in Johan zijn ogen.  Hij blijft onze held.

In kleine groepjes zakken we af richting Oudenaarde.  De wind ontbreekt, de snelheid niet.  Mocht je twijfelen…hij kan het nog steeds!  We zijn blij dat we toch even kunnen overpakken in de finale.

Na de rit nog even blijven nazinderen…echte vrienden worden gemaakt tussen pot en pint na een rit.

Photo credits www.pedalar.cc / Dimi Maneuver