Magazines … of eerder hebdo!

Magazines … of eerder hebdo!

Leestijd: 3 minuten

Mijn naam is Koenraad en ik heb een boekskesverslaving!

Die magazines zijn zéér uiteenlopend gaande van muziek, eten, sport, tot kunst en interieur.  Vooral nog het meest ben ik liefhebber van de boekjes gedrukt op een ruwer papier waar je de inkt nog van kan ruiken.

Twee van mijn favorieten – toevallig allebei in het frans – nature Trail en steel.

Op instagram toevallig gespot, steel heeft zijn oorsprong in Parijs, opgericht door een streetartiest naar de naam “Sich”.  Buiten het magazine is er ook de gezellige steel coffee shop slash resto slash fietswinkel in het 11de arrondissement waar je een (Franse)luch kan meepakken en tegelijk een nieuwe tenue kan aanschaffen.

Het “urban cycling” magazine – of zoals ze het zelf verwoorden LE VELO ! LA CULTURE ! LE STYLE  – is telkens een grafisch plaatje.  Denk aan verhalen over gepassioneerde frames of wielen constructeurs, reportages over races of speciale trainingsgebieden, mode in het fietsen.  Hoewel er ook testen in vermeld zijn over fietsen of accessoires zal de die-hard fietser iets minder zijn dada vinden in dit magazine.

Een gedeelte van het magazine is telkens opgebouwd als een catalogus van producten die te koop zijn in de steel coffee shop.  Commercieel goed gezien en het past volledig in het geheel van het magazine zonder storend te zijn.

Uiteindelijk is het magazine meer een “visuele wandeling” – meer foto’s dan tekst – en kan je de Engelse vertaling terugvinden achteraan in het magazine!

Het tweede magazine in de reeks is Natural Trail. Gevonden in een kiosk op Ile de Rè.  Zo een typische krantenwinkel waar je uiteindelijk achter de facade versteld bent van het groot aantal (internationale) magazines die er voorhanden zijn.

nature Trail sprak mij ook meteen aan.  Kwam het door Yoann Stuck op de cover, ik weet het niet.  Ondertussen heb ik nog enkele andere specifieke trail running magazines gelezen maar ik blijf teruggrijpen naar datgene uit Ile de Rè.

Het magazine is telkens opgebouwd met verschillende reportages, reviews, loop- en voedingsschema’s maar blijft vooral zéér luchtig.  Het geeft de vooral de motivatie om af en toe andere loopoorden of trails op te zoeken en niet telkens rond de kerktoren rondjes te blijven malen.  Hier helaas geen Engelse vertaling achteraan het magzine.

Yoann Stuck ben ik blijven volgen via Facebook en instagram .  Sinds dit jaar is hij full time prof en krijgt hij vooral de mogelijkheid om op verschillende continenten wedstrijden wat resulteert in (loop)plaatjes om bij weg te dromen.  Regelmatig worden speciale gebeurtenissen ook voor altijd vastgelegd op het lichaam van deze 100% rock ’n roll family man!

 

Vrremde eend in de bijt maar dat mij ook meteen in het oog sprong was BEEF! Rare keuze voor een flexitariër (lees = 80% vegetarier) maar de reportages over de samenstelling en vooral de kruiding van vlees (en vis) was er echt wel boenk op!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.