We love Lindsey

Leestijd: < 1 minuten

Eén van de bekendere velodrooms is natuurlijk die van Roubaix waar Tom Boonen in het voorjaar nog eens wil schitteren maar wij trekken naar tKuipke in Gent. Wij zijn groot geworden met de grootte Etienne De Wilde maar die gaan we vanavond niet zien. Een andere lokale held zal ons wel verblijen op de 166m lange piste – Iljo Keisse.

Trivial time – Etienne heeft zijn meeste 6daagsen gewonnen aan de zijde van Matthew Gilmore, dewelke tevens de neef is van de vroegtijdig overleden wielrenner Tom Simpson. Na het einde van de carrière van Etienne, rijdt Gilmore samen met Bradley Wiggins waar hij in 2003 de zesdaags mee wint! We love history (and Wiggins)!

De piste dat wil zeggen vlaamse kermis sinds decennia, spectaculaire sprints, supersnelle races achter de derny’s, massa’s trouwe fans en talloze gelegenheidssupporters,…maar vooral véél bier, vettig eten en ambiance!

Sommige onder ons waren duidelijk niet voor het fietsen gekomen en kregen hun testosteron maar met moeite onder controle bij de aantocht van Lindsey. We hebben daarom besloten om een aantal foto’s te censureren. Op aanvraag via pm zijn deze wel beschikbaar (Kokken).

Iljo Keisse en zijn Deense partner Michael Morkov hebben uiteindelijk gewonnen in het Kuipke. Voor Keisse werd het na 2005, 2007, 2008, 2010 en 2012 zijn zesde zege in Het Kuipke. GO ILJO

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.