Iedereen Wiggins

Iedereen Wiggins

Leestijd: 2 minuten

Gedurende 1 of meerdere uren Wiggins uithangen op de wielerpiste in Gent…wie droomt er niet van!

De zesdaagse zijn hot!  Bewijs hiervan zijn de reeds meer dan 30,000 tickets die de deur uit zijn voor 2017.  Wiggins, Cavendish, De Ketele en niet te vergeten de lokale held “IIILLLLJOOOOO” We gaan ons moeten haasten om nog één van de 42,000 tickets te kunen bemachtigen.

Maar dit is niet de 6-daagse!

We gingen op de piste rijden.  Wielerminnend Vlaanderen – Multisporter incluis – was dus wederom talrijk aanwezig op het event van Cycling for life.  Onze après-foto van editie 2015 stond als promo materiaal voor het event dus we waren ook wat moreel verplicht tot deelname.

De piste betreden via de catacomben heeft toch iets magisch.  Akkoord het is niet het kuipke maar toch – die bochten zijn echt wel steil!  (ff technisch tKuipke 166m tov 250m voor het Vlaams Wielercentrum)  Helaas kan je tegenwoordig bijna nooit meer trainen in het Kuipke en doet het zo goed als uitsluitend dienst voor de jaarlijkse 6-daagse.

De verlatingsangst van de blauwe band lijkt niet zo vanzelfsprekend voor sommigen.  Wat we vooral onthouden over rijden op de piste:

  • losrijden zit er niet in – zelfs niet met een nieuwelingen verzet van 50*16
  • het doet pijn aan de benen – gelukkig duurt tijdens dit event met wisselen enzo een uur rijden op de piste maar 45min ?
  • snel een ronde pakken is echt onbegonnen werk.  Hoe doen die mannen dat!?
  • ondanks dat alles…FUN!
  • volgend jaar komen we zeker terug

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.