Strength Unity & Bifi Roll!

Strength Unity & Bifi Roll!

Leestijd: 2 minuten

Gisteren het kot afgebroken op de tonen van Fleddy Melculy.  De Leuvense Depot daverde op zijn grondvesten…een nieuwe renovatie dreigt zich aan te bieden!    Zelden zoveel plezier gehad tijdens het headbangen.

\ Welkom in Helgië /

Momenteel leven ze in een hype – wat op zich een mooie promotie is voor het head-bang-wereldje.  Het moet allemaal niet zo serieus – het blijft gewoon een feestje in uw huisje.

Speciaal mijn t-shirt van Metallica gestreken ben ik klaar voor de Brabantse trots uit Halle.  Het voorziene optreden in de foyer is direct uitverkocht, de zaal kondigt zicht aan, de verwachtingen hoog gespannen.

Snel blijkt dat dit een dijk van een optreden gaat worden.  Fleddy Melculy schakelt direkt naar hoogste versnelling.  Fuck you Fleddy!

Gelukkig zijn er – nieuw in het genre – regelmatig pauzes voorzien.  Telkens aangekondigd met een ludiek melodietje.  “Er zijn te weinig pauzes in Metal en op onze leeftijd zijn die zeker welgekomen!” 

Helaas dit maal, zoals de show op Graspop, is er geen tombola voorzien.  De kosten waren te hoog, de regressie slaat hard om zich heen. Het is wat het is.

Dat deze mannen artiesten zijn  is wel snel te merken aan de hardcore thrashy riffs die vlotjes gespeeld worden.  De broers Camerlynck, zijnde zanger Jeroen en bassist Sybren, zijn al een decenia de gezichten van De Fanfaar.  De laatste 2 jaar spelen ze samen met Urbanus rockversies van diens repertoire op festivals en andere cultuurhuizen.

Bloedserieus, schudden ze al bis nummer nog even refuse/resist van Sepultura uit hun mouwen.    Zelfs die van ons – na veel overtuigen nog is meegegaan naar een metal optreden – geeft licht schuddebollend thumbs up voor dit feestje.

Merci Fleddy – U was geweldig!  \–/

_Pictures: credits to Wiet Genie Photography

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.