Waar is TUC?

Leestijd: 2 minuten

“No f#ck&ng way!” … waren mijn laatste woorden na editie 2014 van de BEMC!  Een kleine teaser richting de collega multisporters later maakt dat we in oktober met z’n allen inschrijven voor editie 2015.  Sommige echter nog niet goed beseffende waar ze aan beginnen…

Grote slokop van sport-events heeft ook dit event onder de vleugels genomen.  Sport-events…dwz dat website en promotie ed pareltjes zijn van marketing maar…

We checken in bij een gezellig Hollands gastvrij koppeltje op 7km van de startplaats.  Perfect gelegen om “infietsend” uit de slaapmodus te geraken voor de wedstrijd.  Ons team bestaat uit Jeroen, Jurgen, Steven, Peter, Koenraad en onze soigneurs sportverzorgster Corinne en chef kok Geert.

De weergoden waren ons iets minder gezind dit jaar.  De afgelopen dagen hadden de hemelsluizen goed opengestaan waardoor de meeste onder ons toch hun Racing Ralphs hadden thuisgelaten.

Na de start was het meteen duidelijk dat het een modderige editie ging worden.  Rit 1 wil zeggen kort maar zéér krachtig met als kers op de taart 2 maal de beklimming van de muur van Borzéé!  Het is niet velen gegund om helemaal tot boven te rijden.  Mijn 1X11 was duidelijk… no-can-do!

Na de race staat ons een TOPteam op te wachten met een pot vers gemaakte carbobom en worden we op de massagetafel onderhanden genomen door Corinne.

De 2 volgende dagen kan je ongeveer op dezelfde manier samenvatten…lichaam op gang krijgen…(nog meer) afzien…carboloading…MASSAGE! ?

Toch nog enkele neveneffecten van de eerste organisatie onder de noemer van sport-events – de bevoorrading. Voor degene in de voorste gelederen van de wedstrijd gaf dit geen probleem.  Voor de minder competitiegerichte rijders onder ons betekende dit een bevoorrading die zicht beperkte tot enkele schnabbels & leftovers en in sommige gevallen zelfs zonder sportdrank of water!  Spijtig! Uiteindelijk kan een wedstrijd als BEMC enkel doorgaan omdat er zoveel recreatieve MTB-fanaten bijna 200€ neertellen om 3 dagen te mogen afzien.

De grootste domper op de feestvreugde van de afgelopen dagen …nep-hettrekterzelfsnietop-Tuc koekjes tijdens de bevoorrading.  Het ziet er mss hetzelfde uit maar het heeft vooral véél minder smaak…what where you thinking Rudy!

 

…en nu nooit meer BEMC! (misschien)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.