Weekend à la mer

Weekend à la mer

Leestijd: 4 minuten

Dit jaar geen Xterra France…geen Multisporter equipe richting Grand Hotel Gerardmer…geen blije gezichtjes aan het begin van de vakantie…dus onder lichte drang van de Multisporter dames verplicht tot een beetje waardig alternatief!

KNOKKE!  Op het programma vrijdagavond een beachrun en zaterdag een partijtje zeezwemmen.   Om de vakantie in stijl te beginnen heb ik het plan om met de fiets richting kust te rijden.

Dus vrijdagochtend vertrek ik met de fixie – weer ééntje minder op de bucketlist – richting Knokke. Ergens halverwege – volgens google maps – pik ik de zoon op om het laatste gedeelte samen te beuken tegen de westenwind.
Met 157km op de teller – voor Luca 74km – komen we aan op locatie. Nota aan mezelf…ook voorbij Oud-Willebroek de route proberen te memoriseren!

Door de aanleg van de A11 tussen Brugge en Zeebrugge loopt het laatste fietsgedeelte over alternatieve (veld)wegen.  Hierdoor een vertraging van een kleine 2uur opgelopen maar soit.  We zijn er geraakt en Luca is FIER om voor de eerste maal zoveel kms af te malen op de koersfiets.

De dames stonden ons op te wachten met een een paar zelfgemaakte caloriebommen die we vlug naar binnen werkten om ons richting de kust te begeven voor onze volgende uitdaging: de Knokke beachrun (Carrefour Market Strandloop Knokke).  Gelukkig hadden we nog even de tijd voor een powernap op het strand!

845 inschrijvingen verdeeld over de 3 categorieën.  Best véél volk voor een vrijdagavond om 19u.  Alexe en Noor komen eerst aan de start voor een 2km loop.  Veel blije gezichtjes hollen achter de bolide van de strandpolitie aan.   Tot onze verbazing komen onze (kleine) dames allebei top 5 over de aankomst.

De start van de 5 en 10km loopt samen.  Hoe zwaar het ook mag zijn, over het strand lopen (of fietsen), blijft een waar genot.  De geur, het rollen van de golven doen al snel vergeten hoe zwaar het ook mag zijn….zelfs nadat we na 5km rechtsomkeer maken en we de wind pal in het gezicht krijgen.

De volgende ochtend voel ik toch de tol van 8u sporten de dag voordien.  Gelukkig hebben ze daarvoor koffie op de markt gebracht.

Hetzelfde stramien geldt vandaag – eten en strandhangen alvorens ons klaar te maken voor een volgend doel – zeezwemmen.  Al is van geproefd tijdens een crossduathlon in De Haan.  Wat mij toen vooral opviel is dat het niet noodzakelijk de sterkste is die als eerste over de streep komt maar vooral degene die de golven het beste kan inschatten om zodanig de kortste zwemlijn te hebben.

Wederom staan er bijna 350 sportievelingen aan de start van het zeezwemmen.  Het plan is simpel…spurtje richting de zee, zwemmen tot aan de eerste boei, 1000m parallel met de kustlijn zwemmen om dan terug zo snel mogelijk uit het water te geraken.  Zo gezegd zo… hoewel…volgens mijn Suunto heb ik 1610m gezwommen.  Toch niet die strakke lijn gevonden.  Dat kan echter niet gezegd worden van Aaron die zich tijdens de wedstrijd weet te nestelen tussen enkele competietiezwemmers en uiteindelijk richting het podium weet te zwemmen!

  

Hier zien ze ons zeker volgend jaar terug !

Bedankt sportdienst Knokke-Heist voor de puike organisatie en dat vooral aan een prijs waar we in een brasserie nog geen Duvel voor kunnen drinken!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.