Wit wijntje?

Leestijd: 2 minuten

De naam Chartreuse googlelen geeft al een goed beeld van deze wedstrijd.  Het is echter geen kruidenlikeur uit de Franse Alpen in omgeving van Grenoble maar eerder een gezellige wedstrijd in Holsbeek.

De Chartreuse – een wielerminnend begrip waar al menig fietser het nodige zweet op verloren heeft.  Laat dit nu net de start zijn van een trailloop door de Hagelandse velden dan weet je al genoeg. De Hagelandse Wijnloop 2016 met start en aankomst aan de sporthal van Holsbeek.

Als uitverkorene Multisporter sta ik aan de start waar we meteen aan de lijve mogen ondervinden waar drash national voor staat.  Na het startschot lopen we meteen richting de Chartreuse.  Gelukkig mogen we ergens halverwege het bos in voor het begin van paadjes, kasseien, modder, single trails…  Door de regenval van de afgelopen dagen zijn de plassen legio en sommige lijken net iets minder diep dan ze zich voordoen!

Iets over halfweg passeer ik de 2de bevoorrading waar het echt gezelligheid troef is.  Met een lokale wijnboer die zijn merchandise promoot heeft het meer weg van een drankstandje op een festival.

Na de bevoorrading komen er mij nog lopers voorbijgespurt rustig nippend aan een wijnglas… #fautlefaire  Nota aan mezelf – dringend werk maken aan die loopsnelheid – misschien volgend jaar.

Na de finish begint het feest pas echt.  Met een gepersonaliseerd Hagelands glas sta ik met verwondering in de sporthal te kijken naar de bier- en wijnstandjes waar we (bijna gratis) mogen degusteren van de lokale brouwsels.  Dat er lekkere wijn beschikbaar was in deze regio wist ik al maar mijn voorkeur gaat uit naar één – moet helaas nog rijden – frisse “druppel hop”.

_1_volgend jaar met de fiets tot Holsbeek of BOB zoeken

_2_meer promotie maken bij de andere Multisporters

_3_bij slecht weer de schoenen vastmaken met extra knoop.  Bespaart zoektocht naar verloren schoenen in de modderige zones!

_4_Hagelandse wijnloop toevoegen aan de Multisport kalender van 2017

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.